سفید کاغذی شماره ۳: پری‌زدگی

5
این مطلب به بوک‌مارک‌ها اضافه شد
این مطلب از بوک‌مارک‌ها حذف شد

در این شماره می‌توانید از نویسندگان مشهوری مثل نیل گیمن، تری پرچت، سوزانا کلارک، آندره ساپکوفسکی بخوانید و البته یادداشت‌هایی از فیلیپ پولمن و مایکل مورکاک که همگی چهره‌هایی آشنا برای طرفدارهای ژانر فانتزی هستند.

در این شماره سفید به سرزمین پریان رفته‌ایم و از پری‌زدگی گفته‌ایم. از نیمه‌ی تاریک قصه‌های برادران گریم گفته‌ایم و در این باره صحبت کرده‌ایم که حالا بعد از این همه سال چطور باید داستان‌های پریان خواند. پرسیده‌ایم و پاسخ داده‌ایم که «پریان شرور از کجا می‌آیند» و درباره‌ی پایان شاد این قصه‌ها گمانه‌زنی کرده‌ایم.

قصه‌های پریان درباره‌ی چیستند؟ سیاسی و سمبلیکند یا قصه‌هایی خوب برای بچه‌هایی خوب؟ آیا باید به «امید»ی که حاصل این داستان‌هاست دل بست؟ یا باید بر علیه پریان شورید؟
به همین بهانه مناسب دیدیم داستان‌هایی رنگارنگ‌تر از همیشه گرد هم بیاوریم. این شماره‌ی سفید بیشتر از همیشه پر از قصه است و همزمان خالی از گمانه‌زنی و نقد نیست.

می‌توانید مقدمه‌ی این شماره و یکی از یادداشت‌ها را در اینجا (چرا پریان؟) و اینجا (اِی. آی. هوش مصنوعی: علم، داستان و افسانه‌های پریان) بخوانید. به غیر از این‌ها داستان اسکرتزو را هم از این شماره را می‌توانید در اینجا (اسکرتزو) بخوانید.

 خرید اینترنتی نسخه‌ی چاپی

خرید نسخه‌ی الکترونیکی فیدببو (به زودی)

خرید نسخه‌ی الکترونیکی جار (به زودی)

جهت مشاوره‌ی خرید می‌توانید با شماره‌ی  ۶۶۹۷۰۲۷۰ (۰۲۱) تماس بگیرید.

در این شماره می‌خوانید:

فصلی از رمان گرد ستاره + داستان کوتاه دوک و خفته اثر نیل گیمن
رمان گرد ستاره داستانی پریانی‌‌ست که ماموریت اصلی‌اش توصیف سرزمین پریان است. در این داستان، سرزمین پریان و سرزمین انسان‌ها در جاهایی به هم می‌رسند و مرزهای مشخص و صلب میان‌شان در این‌جاها، اندکی نازک‌تر می‌شود و ساکنان دوجهان اجازه پیدا می‌کنند در موعدهای مشخصی از این مرز عبور کنند و با هم حشر و نشر داشته باشند.
علاوه بر این در این شماره داستان کوتاه دوک و خفته را هم از نیل گیمن می‌خوانیم که در این داستان نویسنده به سراغ داستان‌های سفید برفی و زیبای خفته می‌رود و روایتی جدید از این داستان‌ها ارائه می‌کند. روایتی غافلگیرانه و کمی تاریک.

منتخبی از رمان مشهور جاناتان استرنج و آقای نورل اثر سوزانا کلارک

داستانی درباره جنگ‌های بریتانیا و فرانسه در دوره‌ی ناپلئون که از سنت ادبی ویکتوریایی چنان پیوری می‌کند که به نمونه‌ی اعلایی از طنز و طعنه و داستان طبقه اجتماعی و دوره‌ی زمانی تبدیل می‌شود. داستانی رنگین و جذاب، پر از ظرافت و مشاهده‌گری با چاشنی و ادویه‌ی جادو.

 

داستان ذره‌ای حقیقت از مجموعه ویچر اثر آندره ساپکوفسکی

سری کتاب‌های لهستانی ویچر نوشته‌ی آندره ساپکوفسکی به خاطر سری بازی‌هایی به همین نام و البته سریال تازه نتفلیکس، معروف شده‌اند. غالب این داستان‌ها، فولکلورهایی هستند که این بار در لباس فانتزی برین (High Fantasy) عرضه شده‌اند. داستان‌ پیش رو از کتاب اول سری (Last Wish) انتخاب شده و یک نمونه‌گیری از طعم این جهان است. جهانی که خود البته به مثابه تمثیلی از ناخودآگاه بر سرگذشت بلوک شرق و لهستان مدرن عمل می‌کند.

داستان ترول زیر پل اثر تری پرچت

تری پرچت فانتزی‌نویس شهیر بریتانیایی را به بیشتر با کتاب‌های جهان تخت (Disk World) می‌شناسیم. البته پرچت داستان ترول زیر پل را در مجموعه‌ای به عنوان «بعد از پادشاه، داستان‌هایی به یاد جی آر آر تالکین» قرار داده بود. این داستان قصه‌ی تلاش کوئن بربر برای کسب افتخار شکار یک ترول ات و مثل همه‌ی کارهای مشهور پرچت، روایت فروپاشی سنت‌های قدیمی و آدم‌هایی‌ست که در میانه‌ی دوران گذر به جهان مدرن، گیر افتاده‌اند. البته این داستان نوعی پارودی بر آثار تالکین هم به شمار می‌رود و اعتراضی‌ست به پایان کتاب «بازگشت پادشاه».

 

با ترجمه‌هایی از:

فرزین سوری، سعید سیمرغ، زهره قلی‌پور و فربد آذسن.

 

و البته یادداشت‌ها و داستان‌هایی از تحریریه‌ی سفید:

محمد سوری ، ارس یزدان‌پناه، مهدی بنواری، سیما تقوی، فرنوش فدایی، رکسانا درویش، کیانا رحمانی، علیرضا فتوحی سیاه‌پیرانی و آرش میراحمدیان.

 

 

سفید کاغذی
جدیدترین شماره کاغذی سفید را بخرید
شماره ۳: پری‌زدگی
برچسب‌ها:
مشاهده نظرات
  1. مهدی جی

    256 صفحه 😍 کمیتی که عالیه کیفیتی هم مثل قبل باشه دیگه خیلی خیلی عالی میشه .
    میدونم محمدرضا فانتزی نویس نیست ولی خدا کنه یک داستان کوتاه از اقای ایدروم ببینم تو این شماره . از طرفی امیدورام اون منتخبی از جاناتان استرنج و اقای نورل باعث بشه افراد بیشتری برن این شاهکار رو بخونن و اون تخریب ها و حاشیه هایی که سر انتشارش تو ایران پیش اومد رو بشوره و ببره .

    1. ارس یزدان‌پناه

      یور فول او شت، کید … :))))

    2. فرزین سوری

      :))))))))))))

  2. مینا

    سلامها. پسرم شماره اول جله رو خریده و من مشغولش شدم. بچه‌های من هر دو علاقمند دنیای جادویی و فانتزی هستند و داستانها و روایتهاش. بعداز مدتها مجله کاغذی خوندم. عالیه. خصوصا ویرایشش خوبه. سه شماره چاپ شده؟

    1. م.ر ایدرم

      سلام. خیلی خوشحالم که از مجله خوشتون اومده. قطعا باعث افتخاره بله. سه شماره چاپ شده. ۱- هیولاشهر ۲- ارتش اشباح ۳-پری‌زدگی
      می‌تونین کل این شماره‌ها رو توی این آدرس ببینین اگه خواستین تهیه کنین
      https://bit.ly/35GbCjD
      منتهی فکر کنم شماره دو فعلا موجود نیست و تموم شده.

نظر خود را بنویسید:

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

متن نظر:

پیشنهاد کتاب

  • گریخته: هفت‌روایت در باب مرگ

    نویسنده: گروه ادبیات گمانه‌زن
  • شومنامه‌ی تبر نقره‌ای

    نویسنده: بهزاد قدیمی
  • یفرن دوم

    نویسنده: فرهاد آذرنوا
  • مجله سفید ۱: هیولاشهر

    نویسنده: تحریریه‌ی سفید