انیمه: اتک آن تایتان | Attack on Titan

2
این مطلب به بوک‌مارک‌ها اضافه شد
این مطلب از بوک‌مارک‌ها حذف شد
نویسنده و مانگاکا: هاجیمه ایسایاما
ژانر: اکشن، دارک فانتزی، آخرالزمانی
تعداد فصل: ۴
سال پخش: ۲۰۲۱ - ۲۰۱۳

خلاصه اتک آن تایتان : مردم جزیره‌ی پارادایس که باقی مانده‌ی بشریت هستند، سال‌هاست در حریم سه دیوار ماریا، رز و سینا در امنیت زندگی می‌کنند و فکر پا گذاشتن فراتر از این دیوارها را از سر بیرون کرده‌اند. چرا که دیوارها تنها مانع میان بشریت و تایتان‌ها، دشمنان غول پیکرشان، هستند. اما زمانی که تایتانی عظیم‌الجثه به شهر حمله می‌کند همه چیز عوض می‌شود…

Attack on Titan (به فارسی: حمله به تایتان) انیمه‌ای سریالی است که از مانگایی به همین نام به نویسندگی و تصویرگری هاجیمه ایسایاما اقتباس شده است حتی اگر از طرفداران پر و پا قرص انیمه هم نباشید، بعید است اسم حمله به تایتان به گوشتان نخورده باشد. مخصوصا حالا که در اوج هیجان فصل چهار سریال قرار داریم و قرار است بالاخره تکلیف آدم‌ها، تایتان‌ها و حتی آدم-تایتان‌ها، معلوم شود. می‌توان گفت حالا در آخرالزمان داستان قرار داریم و شخصیت اصلی داستان، چنان پیش می‌رود که در آخر داستان، یا میراثی گران بها از خودش به جا می‌گذارد، یا از تمام دنیا چیزی جز ویرانه نمی‌ماند.

اتک آن تایتان

گرچه، این‌ها مربوط به انتهای داستان است و اگر بخواهیم از ابتدای آن شروع کنیم، باید به سراغ کلیات برویم؛ داستان در شهری به نام شیگانشینا شروع می‌شود که خارجی‌ترین منطقه از جزیره‌ای به نام پارادایس است. این جزیره تمام مردمش را در داخل دیوارهای سه گانه‌یی با نام‌های ماریا، رز و سینا محصور کرده است تا در امان باشند. و ما از همان ابتدای سریال می‌فهمیم که در این دنیا، انسان ها تنها نیستند. موجوداتی به نام تایتان، که دشمنان قدیمی انسان‌ها محسوب می‌شوند -چون علاقه‌ی زیادی به خوردن آن‌ها دارند- از همان شروع سریال عرض اندام می‌کنند و باعث شکل گیری شخصیت پسر بچه‌ای به نام ارن یگر می‌شوند. او به دلایل شخصی، قرار است دشمن شماره یک تایتان‌ها باشد!

غافلگیری بدون تعارف

اتک آن تایتان

شاید اگر سریال دیگری بود، کمی داستان پردازی می‌کرد و بعد به سراغ معرفی آدم بدها –همان تایتان بدها- می‌رفت، اما روش این سریال “مستقیم، سریع و چکشی” است و می‌توان گفت این روش، تا انتهای داستان ادامه دارد. در کنار داستان پردازی قوی، هر چیزی به اندازه است و وقتی قرار است غافلگیر شوید، بی مقدمه این اتفاق برایتان می‌افتد. در مجموع حمله به تایتان، تعارف و وقت کشی را کنار می‌گذارد و با شما راحت و خودمانی برخورد می‌کند که از نظر من این یکی از بهترین ویژگی های سریال است.

مرگ…!

 اتک آن تایتان

مرگ از پررنگ‌ترین عناصر داستان است. در این سریال، آدم ها می‌میرند، بد هم می‌میرند! نمی توان امیدوار بود که سازندگان به شخصیت مشخصی دلبستگی و تعهد داشته باشند و او را نکشند. تنها چیزی که می‌توانید برایش دعا کنید این است که مرگش آسان باشد و روحش در آرامش بیاساید…. آمین!

در ستایش آزادی

لئو

یکی از چیزهایی که از همان ابتدا در شخصیت‌های سریال (یا حداقل دو تا از آن‌ها) بارز است، عشق به آزادی و ماجراجویی است. عنصر وجودی همه‌ی انسان‌ها آزادی را می‌طلبد اما میل به ثبات و امنیت این عشق را در وجود خیلی از آن‌ها سرکوب کرده است. ساکنان دیوار نیز سال‌هاست از محدوده‌ی مرزهایشان فراتر نرفته‌اند و امنیت‌شان را به آزادی و شنیدن داستان‌هایی در مورد اقیانوس، آتشفشان‌ها، جنگل‌ها و بیابان‌های پهناور آن سوی دیوار ترجیح می‌دهند. پس سریال از همان فصل اول، ذهن شما را به چالش زیبایی می‌کشاند.

بیشتر بخوانید: اتک آن تایتان چطور در پنج اپیزود اول مخاطب را جذب می‌کند

 آزادی چیست؟

ماندن در میان دیوارها و زنده ماندن و امنیت، ناقض آزادی است؟

و اگر پا را از دیوارهای دورتان فراتر ببرید، به آزادی تمام و کمال دست پیدا کرده‌اید؟

بعد از این که پا در سفر گذاشتید و کل دنیا را گشتید، چطور؟ بالاخره دین‌تان را به آزادی ادا کرده‌اید؟

یا شاید آزادی حتی از این‌ها هم فراتر است. یک جسم محدود با روحی آزاد، هم می‌تواند به نوعی آزاد باشد. نمی‌تواند…؟

حمله به تایتان را می‌توان هم ستایش‌گر و هم منتقد مفهوم آزادی دانست. باید دید در انتها میل شخصیت‌های اصلی این سریال به آزادی آن‌ها را به کجا می‌کشاند و در آخر بالاخره تعریف دقیقی از این کلمه ارائه می‌شود یا نه…!

 اپیزودی به نام قهرمان؛ ریشخند زیبایی به هالیوود

ارن ییگر

گرچه سایت IMDb  بین خیلی از فیلمبازها محبوبیت چندانی ندارد اما بعضی‌ها برای آن که اپیزود سریال یا فیلم مورد علاقه‌شان در صدر جدول باشد، حاضرند جنگ‌های مجازی زیادی راه بیاندازد. معروف‌ترین مثال آن دعوای تاریخی فیلم‌های طرفداران پدرخوانده و شوالیه تاریکی است. البته در این جنگ به جای گلوله و موشک، امتیازهای پایین زیادی رد و بدل شد که رتبه هر دو را کاهش داد و برنده‌ی نهایی این درگیری، فیلم “رستگاری در شاوشنک” بود.

مشابه این درگیری زمانی پیش آمد که اپیزود 17 از فصل 3 حمله به تایتان با نام قهرمان اینترنت را منفجر کرد و با نمره‌ی 10 بهترین اپیزود تاریخ سریال‌ها شد. این موضوع باب دل هواداران بعضی از سریال‌های هالیوودی که تا آن زمان سر جایگاه اول جدال داشتند، واقع نشد و آن ها شروع به دادن نمره 1 به این اپیزود کردند تا این که بالاخره توانستند آن را به 9.9 برسانند. با این حال اپیزود قهرمان بدون استفاده از هزینه‌های سرسام‌آور هالیوودی یا نمایش سلبریتی‌های غرق در CGI هنوز هم از چنان محبوبیتی برخوردار است که در تمام این سال‌ها جای خود را در ده اپیزود برتر تاریخ حفظ کرده است.

گرچه با رسیدن فصل چهار، چند اپیزود دیگر سریال هم در بین پنج اپیزود برتر قرار گرفتند که این در نوع خود رکوردی بی سابقه برای یک انیمه سریالی محسوب می‌شود.

 موسیقی متن به شدت چسپنده

اتک آن تایتان

می‌گویند انیمه ای خوب است که کنار تمام عناصر خوبش، بتواند موسیقی متنش را به مغزتان بچسپاند. راستش را بخواهید من هم بعد از دیدن انیمه‌هایی مثل spirited away، your name، Howl’s Moving Castle و… توانستم پلی لیست پرباری برای خودم دست و پا کنم. به همین دلیل هم یکی از دلایل دلبستگی‌ام به این انیمه، همین موسیقی‌های چسپنده، به خصوص اپنینگ‌هایش بود.

بعدها فهمیدم تنها نیستم و این  درد مشترک همه‌ی طرفداران حمله به تایتان است، باورتان بشود یا نه، همین امسال چند درگیری مجازی بین طرفداران و سازنده‌ها سر استفاده نکردن از تم‌های موسیقی محبوب‌شان، در گرفت…!

مسئولیت ساخت بخش عمده‌ای از موسیقی سریال را بند (Linked Horizon )  Sound Horizon به عهده دارد و سبک بیشتر آهنگ‌های این سریال سمفونیک متال است. در همین راستا بد نیست اجرای زیبایی از محبوب‌ترین آهنگ این بند به نام Shinzou wo Sasageyo را ببینید.

اجرای زنده‌ی آهنگ Shinzou wo Sasageyo

در هر صورت سریال حمله به تایتان رو به اتمام است و سرنوشت آدم‌ها و دنیای رو به ویرانی‌شان، مشخص می‌شود. ممکن است ما هم به جواب خیلی از سوال‌های مطرح شده در فصل های قبل یا در ذهن خودمان برسیم. پس حرف دیگری نیست جز این که حمله به تایتان ببینید و قلب‌های‌تان را فدا کنید…!

    سفید کاغذی
    جدیدترین شماره کاغذی سفید را بخرید
    شماره ۳: پری‌زدگی
    برچسب‌ها:
    مشاهده نظرات
    1. محمد مهدی شفیعی

      این شیوه نوشتن (معرفی؟) واقعاً‌ جذاب بود؛ انقدر که تصمیم گرفتم این انیمه رو ببینم. ( یک بار یکی از دوست‌های اوتاکو ام همه اپیزود‌هاش رو برام روی فلش ریخته بود اما من با سرسری دیدن چندتا اپیزودش همه رو حذف کردم )

      1. منصوره صادقی

        خوشحال شدم…
        امیدوارم این بار ازش لذت ببرید 🙂

    نظر خود را بنویسید:

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    متن نظر:

    پیشنهاد کتاب

    • رزونانس

      نویسنده: م.ر. ایدرم
    • خدمات دستگاه هیولاساز دمشقی

      نویسنده: بهزاد قدیمی
    • گریخته: هفت‌روایت در باب مرگ

      نویسنده: گروه ادبیات گمانه‌زن
    • مجله سفید ۳: پری‌زدگی

      نویسنده: تحریریه‌ی سفید