کارگران کارخانه‌ی فورد با پوشیدن «اکسووست» سایبورگ می‌شوند

0
این مطلب به بوک‌مارک‌ها اضافه شد
این مطلب از بوک‌مارک‌ها حذف شد

کارخانه فورد در پروژه‌ای تصمیم گرفته است تا با استفاده از تکنولوژی اکسووست وضعیت کاری کارگرانش در بخش مونتاژ را بهبود بخشد؛ به نوعی که دیگر آن‌ها مجبور نباشد برای انجام کارهای سخت جسمی فشار زیادی را متحمل شوند.

اگر شما هم مثل نگارنده باشید، ترجیح می‌دهید حرکت غامض و صعب بالا بردن دستتان به مدتی مدید را صرفاٌ برای فعالیت‌های خاصی کنار بگذارید. فعالیت‌هایی در ردیف ترن‌هوایی سواری در شهربازی، شرکت در کنسرت‌های درست و درمان یا تقلید از حرکات آدم بادکنکی‌هایی که کنار در ورودی دفاتر فروش ماشین به رقص و جست‌و‌خیز مشغولند. اما اگر روال زندگی‌تان به سیاق یکی از این کارگرهای کارخانه‌ی مونتاژ قطعات فورد بگذرد که معاششان با ساخت ماشین تامین می‌شود، دست‌هایتان باید ساعت‌ها بالای سرتان بماند. بنابر گفته‌ی کارخانه‌ی فورد، یک کارگر به طور متوسط 4600 بار در روز دست‌هایش را بالا می‌برد که در نتیجه‌ی آن به مرور کمر، شانه و ستون فقرات آسیب‌های ناجوری می‌بینند. این آسیب‌ها معمولا زیاد رخ می‌دهند، درمانشان گران است و ممکن است کارگران خط تولید را چند روزی از کار بیاندازند.

اینجاست که اکسووست(Eksovest) شرکت فورد وارد می‌شود.

پوشیدن لباس تکنولوژیک اکسووست شرکت فورد که به مثابه نوعی اسکلت خارجی عمل می‌کند، فوراً آدم را شبیه یک جایزه بگیر(باونتی‌هانتر) می‌کند که از سال 2380 آمده باشد. این لباس که قیمش 6000 دلار برآورد می‌شود، اساساً افساریست که مثل یک کوله پشتی دور بدنتان قرار می‌گیرد. وقتی لباس فعال می‌شود، بازوهایش سیستمی هیدرولیک را به کار می‌گیرند که وقتی دست‌هایتان را بالا می‌برید، فشاری تا حدود 6.8 کیلوگرم را از روی شانه‌ها و ستون فقرات برمی‌دارند.

با اینکه تکنولوژی ساخت اسکلت خارجی بیشتر روی قابلیت دسترسی(و همچنین سرنگون کردن حکومت‌های خودکامه‌ی فضایی) متمرکز است، تعداد محدودی از این لباس‌ها برای کارگردان تولید شده است. اکسو(Ekso) تعدادی لباس کامل را در سال 2015 وارد بازار کرد، گرچه اکسووست در قیاس با آن‌ها خیلی سبک‌تر طراحی شده است. پوشیدن لباس تنها یک دقیقه از آدم وقت می‌گیرد و تازه لازم نیست برای برداشتن فشار، روی ساق یا مچ پا چیزی ببندید.

«مارتی اسمتس»، متخصص فنی سیستم‌های انسانی و ارگونومی شرکت فورد می‌گوید که در رفتن شانه نه‌تنها رایج‌ترین آسیبی است که برای کارگران کارخانه‌های میکس قطعات رخ می‌دهد، بلکه پرخرج‌ترین آن‌ها نیز هست. بنا بر اعلام دیوان اداری آمار کارگران، بیشترین آسیب‌های محل کار در سطح ملی همواره نصیب کارگرانی شده است که در کارخانه‌های ساخت و سرهم‌بندی قطعات کار می‌کنند. این جراحات معمولاً ناشی از دررفتگی‌هایی‌ست که یک‌باره در یک حادثه رخ نمی‌دهند، بلکه به مرور و در وقایع مختلف اتفاق می‌افتند و روی هم انباشت می‌شوند. فورد در حال حاضر مشغول آزمایش این لباس‌ها در دو کارخانه‌ی مونتاژ میشیگان و فلت راک است. اسمتس می‌گوید شرکت فورد قصد دارد این آزمایش را پس از گرفتن بازخورد از کارگران –به‌خصوص تاثیر لباس در تعادل آن‌ها- گسترش دهد.

با پوشیدن این لباس، نه‌تنها حس تعادل به آدم دست می‌دهد، بلکه احساس می‌کند ابرسایبورگی شده که می‌تواند به‌راحتی یک ماشین را از روی کودک وحشت‌زده‌ای که روی زمین افتاده مثل پر کاه بردارد و بعد هم برود در افق محو شود(لازم به شفاف‌سازی است که در دفتر کار ما نه خبری از ماشینی بود و نه کودکی).

سفید کاغذی
جدیدترین شماره کاغذی سفید را بخرید
شماره ۳: پری‌زدگی
برچسب‌ها:
مترجم: شقایق شوکت‌پور
مشاهده نظرات

نظر خود را بنویسید:

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

متن نظر:

پیشنهاد کتاب

  • مجله سفید ۳: پری‌زدگی

    نویسنده: تحریریه‌ی سفید
  • رزونانس

    نویسنده: م.ر. ایدرم
  • خدمات دستگاه هیولاساز دمشقی

    نویسنده: بهزاد قدیمی
  • مجله سفید ۲: ارتش اشباح

    نویسنده: تحریریه‌ی سفید