راهنمای فاینال فانتزی برای دیر از راه آمدگان

0
این مطلب به بوک‌مارک‌ها اضافه شد
این مطلب از بوک‌مارک‌ها حذف شد

فاینال فانتزی –با قدمت بیست سال- یکی از عظیم‌ترین فرانچایزهای فیکشن در تاریخ تخیل محسوب می‌شود ولی از کجا باید آغاز کرد و وارد خیل طرفداران این بازی شد؟

«مسئله توانستن و نتوانستن نیست. یک سری چیزها هستند که چه بخواهی چه نخواهی باید انجامشان بدهی.»

_لایتنینگ


از کجا باید فاینال فانتزی را آغاز کنیم؟


چه اهل گیم باشید چه نه، بدون شک یک بار نام «فاینال فانتزی» به گوشتان خورده. فاینال فانتزی –با قدمت بیست سال- یکی از عظیم‌ترین فرانچایزهای جهان فیکشن در تاریخ تخیل محسوب می‌شود. اگر دارید این مقاله را می‌خوانید احتمالاً جزو آن دسته کسانی هستید که نمی‌دانند با چنین حجم عظیمی چه کار کنند! فاینال فانتزی نه تنها پانزده عنوان اصلی دارد بلکه مملو است از بازی‌های اسپین-آف، انیمه، رمان و از این قبیل چیزها که هر وقت با بازی موفقی از این دست روبه‌رو هستیم سر و کله‌شان پیدا می‌شود.

فاینال فانتزی مشتمل است بر جهان‌های وسیع که گاهی به هم مربوط هم می‌شوند اما برای این که وارد فرنچایز فاینال فانتزی بشوید نیازی نیست از اولین بازی آغاز کنید. برخلاف تصور عمومی، نسخه‌های مختلف این بازی از نظر خط داستانی ربط چندانی به هم ندارند و ارتباطشان در حد جزئيات بی‌اهمیت و شخصیت‌های ثانویه است و بعضی وقت‌ها حتا پیرنگ و محیط باز‌ها هم کمترین شباهتی به هم ندارد. در نهایت هر یک از عناوین این بازی داستان مستقل و منحصر بفرد خود را دارد و نیازی نیست برای فهمیدن یک بازی، سراغ همه‌ی نسخه‌های قبلی‌اش بروید.

ولی به هر حال باید از یک جایی شروع کرد. من هم مثل اکثر مردم از پیچیدگی خوشم نمی‌آید اما واقعیت این است که جواب ساده و یکسانی برای این سوال وجود ندارد؛ باور کنید یا نه ارتش طرفداران فاینال فانتزی سر این که کدام آی‌پی‌های این بازی خوب است و کدام‌ها مزخرفند کمترین توافقی ندارند. بنابراین اگر به نظرسنجی‌ها رجوع بکنید ممکن است ساعت‌ها گیج بزنید که بالاخره بازی شماره‌ی ۱۳ خوب است یا آشغال است؟ ولی بگذارید کار را به قضاوت خود شما بسپاریم. در ادامه من توضیحاتی مختصر برای هر یک از عناوین اصلی خواهم داد و بعدش قضاوت با شما.


فاینال فانتزی


سال انتشار:  1987

پلتفرم اصلی: نینتندو اینترتینمنت سیستم

screenshot_psp_final_fantasy_iv_the_complete_collection004

ذهن خلاق هیرونبو ساکاگوچی یک بازی نقش آفرینی با عنوان فاینال فانتزی خلق کرد و هرگز تصور نمی‌کرد که با چنین موفقیتی روبه‌ رو شود. مهم‌ترین عنصری که در این بازی وجود داشت، بخش مبارزه‌ی آن بود؛ یک سبک مبارزه‌ی نوبتی که وابسته به استراتژی است، برخلاف دیگر بازی‌های زمان که فقط وابسته به قدرت دکمه زنیِ شما بود. فاینال فانتزی 1 درواقع پدر نقش آفرینی ژاپنی محسوب می‌شود. شاید بیشترین طرفداران این سبک در خاور دور باشند اما در همین ایران، می‌توان طرفداران دو آتیشه بی‌شماری را یافت که عاشقانه آن را دوست دارند.
توصیه نمی‌کنم که نسخه اوریجینال آن را بازی کنید. اما اگر به پلی‌استیشن نت‌ورک دسترسی دارید و می‌توانید نسخه ریمستر شده‌ی آن را بر روی پی‌اس‌پی بازی کنید، بد فکری هم نیست که این بازی افسانه‌ای -که آغازگر همه چیز بود- را تجربه کنید.


 فاینال فانتزی 2


سال انتشار: 1988 در ژاپن – در سال 2003 به طور جهانی منتشر شد.

پلتفرم اصلی: نینتندو اینترتینمنت سیستم

فاینال فانتزی 2 یکی از عناصر بسیار مهم را به ما معرفی می‌کند «کلاس‌ها». نقش آفرینی بازها می‌دانند که کلاس یکی از مهم‌ترین ستون‌های این سبک است. شما در این عنوان برای اولین بار می‌توانستید مهارت‌های بخصوص خود را ارتقا دهید؛ برای مثال اگر از شمشیر زیاد استفاده می‌کردید، شمشیر و خوی جنگجوی‌تان ارتقا پیدا می‌کرد.
داستان بازی همچنان چیزی خاصی ندارد و طبق معمولی گروهی از آدم خوب‌ها قصد دارند یک شر بزرگ را نابود سازند.
این عنوان کلاسیک نیز بارها بازسازی شده است و بر روی انواع پلتفرم‌ها می‌توانید آن را بیابید، نسخه‌ی پیشنهادی من بر روی گیم بوی است؛ چراکه یک بسته الحاقی با عنوان «ظهور ارواح» نیز دارد.

اما به طور کلی این عنوان را برای آغاز توصیه نمی‌کنم و بیشتر به درد خوره‌های فاینال فانتزی می‌خورد.


 فاینال فانتزی 3


سال انتشار: 1990 در ژاپن – سال 2003 نسخه بازسازی شده آن به صورت جهانی بر روی نینتندو دی‌اس منتشر شد.

پلترم اصلی: نینتندو اینترتینمنت سیستم

پیشرفت‌های بسیاری در این بازی وجود داشت اما نمی‌توان آن‌ها را چشمگیر دانست. منتهی نکته‌ی بسیار مهمی که وجود دارد «ساده« بودن آن است. شخصاً آن را ساده‌ترین فاینال فانتزی می‌دانم و فکر می‌کنم اگر کسی به دنبال یکی از نسخه‌های کلاسیک می‌گردد که هم لذت‌بخش و هم آسان باشد؛ قطعاً نسخه‌ی سوم انتخاب بجایی است.
داستان، گیم‌پلی، روند بازی و… در آن به هیچ عنوان پیچیده نیستند و خیلی راحت و از همان دقایق نخست می‌توانید با آن ارتباط برقرار کنید.


فاینال فانتزی 4


تاریخ انتشار: 1991 در ژاپن – با عنوان فاینال فانتزی 2 به صورت جهانی منتشر شد.

پلتفرم اصلی: سوپر نینتندو

بدون شک فاینال فانتزی 4 (2؟!) یکی از تاثیرگذارترین عناوین زمان خود بوده. داستان بازی واقعاً فوق‌العاده غریب و جالب است. شخصیت اصلی بازی سِسیل، یک شوالیه تاریکی (حدوداً تا سقف پنج کرکتر با داستان‌های متفاوت می‌توانید انتخاب کنید) است که برای قدرتی شیطانی کار می‌کند. دنیا از هم پاشیده شده و در هرج و مرج فرو رفته؛ حالا شما و گروهتان باید درمیان انبوه این فساد و تباهی، راه درست و روشنایی را پیدا کنید.

unnamed

نکته‌ی دیگری که این اثر را بی‌نظیر می‌کند، گروهی است که در اختیار دارید. اعضای گروه شما با توجه به مسیر داستان ممکن است حذف و اضافه شوند و شما می‌توانید با توجه به باس‌هایی که قرار است با آن ها روبه‌رو شوید، افرادتان را گلچین کنید! مطمئناً تا پیش از دهه بیست این امر در بازی‌های رایانه‌ای بی‌سابقه بوده.

اگر به دنبال یکی از بهترین بازی‌های دوران کلاسیکِ گیم می‌گردید، قطعاً فاینال فانتزی 4 انتخاب شماست. یافتن آن نیز بسیار ساده است. اگر دستگاهی دارید که با سیستم عامل اندروید کار می‌کند، می‌توانید آن را دانلود و اجرا کنید. اگر هم دارای کنسول‌های مدرنِ سونی هستید، خیلی راحت می‌توانید از استور این عنوان را با قیمت ارزان دریافت کنید.


 فاینال فانتزی 5


تاریخ انتشار: 1992

پلتفرم اصلی: سوپر نینتندو

نمی‌خواهم بی‌انصافی کنم اما فاینال فانتزی 5 را می‌توان یک پسرفت به حساب آورد. در بخش ارتقا، انحصاری ساختنِ اسلحه‌ها و قدرت‌ها پیشرفت چشمگیری وجود دارد اما از نظر داستان و تعداد اعضای گروه با عصری روشن‌تر و ساده‌تر نسبت به نسخه قبلی روبه‌رو هستیم.
اما نکته بسیار مهمی که در این بازی به چشم می‌خورد، داشتن تاریخچه است. برای اولین بار ما در فاینال فانتزی با یک تاریخچه روبه‌رو هستیم که وضعیت حال حاضر بازی را تعیین می‌کند. این ویژگی جلوتر به یکی از اساسی‌ترین ویژگی‌های کل فرانچایز تبدیل شد.

با تمام این اوصاف به نظرم فاینال فانتزی 5 گزینه مناسبی برای شروع نیست؛ البته لازم به ذکر است که یافتن آن همانند 4 بسیار آسان می‌باشد. چراکه در سال 2011 بر روی پلی‌استیشن نت‌ورک و در سال 2013 بر روی اندروید منتشر شد.


 فاینال فانتزی 6


تاریخ انتشار: 1994 در ژاپن – با عنوان فاینال فانتزی 3 به صورت جهانی منتشر شد.

پلتفرم اصلی: سوپر نینتندو

اگر آن را با فاینال فانتزی 4 هم‌سطح ندانیم قطعاً کمتر نیست. فاینال فانتزی 6 یکی از بهترین‌های فرانچایز است که خاطره‌ای شیرین را برای صاحبان سوپر نینتندو تداعی کرده. در حدی که بسیاری معتقدند این عنوان بهترین بازیِ سوپر نینتندو  است! گیم‌پلی بازی نه تنها بهبود پیدا کرده بلکه شما می‌توانید تا سقف چهارده نفر را در گروهتان قرار دهید.
داستان بازی در نوع خود بسیار زیبا و درگیرکننده است اما نکته‌ای که آن را منحصر به فرد می‌کند، شخصیت‌‌پردازی‌های مثال زدنی است. هر یک از شخصیت‌ها داستان زندگی خود را دارند که به نوبه‌ی خود جذاب هستند و برای اولین بار با یک ویلین کاریزماتیک روبرو می‌شویم؛ «کافکا» یک دلقگ دیوانه است که با قدرت ماورایی‌اش قصد دارد تبدیل به یک خدا شود.

به همان اندازه که فاینال فانتزی 4 را توصیه می‌کنم، 5 را نیز برای یک عنوان کلاسیک دلچسب مناسب می‌دانم. انتخاب با شما است؛ ازین جا به بعد وارد فاز جدیدی از دنیای فاینال فانتزی می‌شویم…


فاینال فانتزی 7


سال انتشار: 1997

پلتفرم اصلی: پلی‌استیشن 1

نمی‌دانم از کجا باید شروع کنم و چطور فاینال فانتزی 7 را برای شما شرح دهم. همین بس که اکثریتِ طرفداران آن را بهترین فاینال فانتزی تاریخ می‌دانند! نه تنها این عنوان توانست در سال انتشار خود به موفقیت چشمگیر و عجیبی دست یابد، بلکه چنان تاثیری بر این فرانچایز گذاشت که تمام عناوین بعدی به تقلید از آن تبدیل به شاهکارهای دنیای بازی‌های رایانه‌ای شدند.

فاینال فانتزی 7 خود یک دنیای عظیم فانتزی را به تصویر می‌کشد که در میان بازی‌‌ها واقعاً بی‌سابقه است. در دنیای این بازی، انرژی‌ای وجود دارد به نام «ماکو» (از نظر سطح اهمیت شاید چیزی شبیه به انرژی هسته‌ای) و شرکتی به نام شنیرا با استفاده از تاسیس راکتورهای پیشرفته و متعدد موفق می‌شود تا بیشترین میزان ماکو را جمع آوری کند. در امتداد این موضوع مردم بیشتری به سمت شنیرا می‌آیند و شهر میدگار (محل اصلی بازی که به دو بخش فقیرنشین و ثروتمند تقسیم می‌شود) در اطراف این کارخانه شکل می‌گیرد.
در این دنیا، افسانه‌ای باستانی وجود دارد که ندا از بهشتی موعود می‌دهد، بهشتی که در آن ماکوی بی‌نهایت وجود دارد. سران این کارخانه تصمیم می‌گیرند تا با کشف این افسانه به بهشت موعود برسند اما نمی‌دانند که با این کار قرار است میدگار را برای همیشه از صحنه‌ی روزگار محو کنند….

دوست دارم تمام داستان بازی را همین جا بنویسم! واقعاً داستانی پیچیده و زیبا دارد که نمی‌توان حتا به طور خلاصه در چند خط توضیح داد و تنها راه درک آن تجربه خود بازی است. تصور کنید شخصیت‌هایی در فاینال فانتزی 7 وجود دارند که پیشتر در هیچ بازی ندیده‌اید. شخصیت‌های پیچیده‌ای که در عین حال ساده و قابل درک هستند؛ در این حد بگویم که حتا شما با ویلین خبیث ماجرا نیز ممکن است همدردی کنید.

final-fantasy-7-remake-all-of-the-original-s-flaws-that-need-fixing-for-release-date-fi-607562

بدون هیچ شکی می‌توان گفت، رئالستیک فانتزی در دنیای بازی با این گیم معنا می‌شود! داستان به حدی تاریک و پراحساس است که امکان ندارد شما را وادار به گریه نکند. (اسپویلر: صحنه‌ی مرگ آئریث به دست سفیروث به عنوان شوکه کننده‌ترین سکانس تاریخ گیم در سایت گیم‌اسپات شناخته شد.)

بدون شک توصیه می‌کنم این عنوان را تجربه کنید و حتی‌المقدور با گرافیک پایین آن کنار بیایید؛ امیدوارم وضعیت بصری کار شما را دل‌زده نکند.
پ.ن: فاینال فانتزی 7 –به دلیل محبوبیت بیش از اندازه- درحال بازسازی است و در سال 2017 بر روی پلی‌استیشن 4 منتشر خواهد شد.


فاینال فانتزی 8


سال انتشار: 1999

پلتفرم اصلی: پلی‌استیشن 1 – ویندوزهای مایکروسافت

فاینال فانتزی 8 شاید نتواند به پای نسخه قبلی آن برسد اما باز هم از نظر منتقدین و پلیرها یکی از شاهکارهای تاریخ گیم و نقش آفرینی محسوب می‌شود. در انگلستان و امریکا علاوه بر ژاپن فروش فوق‌العاده‌ای داشت و غربی‌ها نیز پس از نسخه‌ی هفتم توانستند با این فرانچایز ارتباط برقرار کنند و حتا آن را بیشتر از عناوین کشور خود دوست بدارند!

داستان بازی پایش را فراتر می‌گذارد و این بار فقط با شخصیت‌های عالی و یک ماجرای افسانه‌ای فوق‌العاده روبه‌رو نیستیم. رومانس‌های غریب و چالش برانگیز وارد کار می‌شوند که مسیر کل بازی را تغییر می‌دهند. همچنین لازم به ذکر است که حجم داستان به مراتب گسترده تر می‌شود و دیدن سران کشورهای مدرن و دسته پنجه نرم کردنشان با اساطیرباستانی بسیار مهیج است.

ماجرا از یک پایگاه نظامی دور افتاده آغاز می‌شود که نیروهایی ویژه و منحصر بفرد در سراسر دنیا تولید می‌کنند. سه شخصیت اصلی بازی جزوی ازین سازمان هستند و ماموریت‌شان به قتل رساندن اهدافی است که بالاسری‌ها مشخص می‌کنند اما داستان مهیج‌تر و عجیب‌تر از یک اثر تریلر است. در همین حد بگویم که واقعیت کائنات در انتهای کار به چالش کشیده می‌شود!

همچنان اگر با گرافیک پایین بازی مشکلی ندارید، فاینال فانتزی 8 می‌تواند شروعی خوبی باشد.


فاینال فانتزی 9


سال انتشار: 2000

پلتفرم اصلی: پلی‌استیشن 1

شاید ظاهر فاینال فانتزی 9 کودکانه به نظر رسد و در زمان انتشار همه فکر می‌کردند که این شماره قرار است روایتی کودکانه باشد برای پلیرهای سنین پایین؛ اما در کمال تعجب باید به شما بگویم که این نسخه تاریک‌ترین و حماسی‌ترین داستان را در سراسر سری فاینال فانتزی دارد!
فضا و روند داستان واقعاً تاریک است که با چاشنی کات‌سین‌های تاثیرگذار شکلی به غایت زیبا و فراموش نشدنی به خود می‌گیرد. همیشه ما دیده‌ایم که قهرمانان در بازی‌های رایانه‌ای پیروز خواهند شد؛ اما این‌جا ما نیروی شری را داریم که به حدی قدرتمند است که با بی‌اعتنایی از کنار جسم نیمه‌جان قهرمان‌های قصه می‌گذرد و ما هیچ کاری از دستمان ساخته نیست.

ملکه‌ای طماع به نام براهنه الکساندروس از خاندان الکساندریا به واسطه قدرتی که دارد قصد فتح قاره میست را در سر دارد و در امتداد این ماجرا جنگی بزرگ در می‌گیرد که بی‌گناهان قربانی آن هستند. بازی در دل این جنگ و گروهی از دزدان شروع می‌شود. این دزدهای جوان وظیفه دارند تا با دزدیدن شاهزاده‌ی الکساندریا به ملکه طماع ضربه بزنند.

فاینال فانتزی 9 آخرین نسخه از این سری است که بر روی کنسول پلی‌استیشن 1 منتشر شد و پس از آن  وارد نسل جدید بازی‌های رایانه‌ای می‌شویم.
در این نسل یافتن فاینال فانتزی 7 آسان‌تر است و خیلی راحت می‌توانید آن را بر روی ویندوزهای مایکروسافت بازی کنید یا حتا صبر کنید تا نسخه بازسازی شده‌اش را بگیرید؛ اما نسخه‌های 8 و 9 نیز می‌توانند آغازگر مناسبی باشند.


فاینال فانتزی 10


سال انتشار: 2001

پلتفرم اصلی: پلی‌استیشن 2

شاید پس از «فاینال فانتزی 7»، بتوان نسخه دهم را شاهکار دوم ازین مجموعه نامید که واقعاً انقلابی عظیم در زمینه بازی‌های نقش آفرینی ژاپنی پدید آورد. در این بازی محیطی گسترده و بزرگ، با گرافیکی چشم‌گیر وجود دارد که تمام پلیرها را در زمان خود شگفت‌زده کرده بود. سیستم ارتقا دادن و مبارزات تغییر یافته و با فاصله‌ی نجومی از مجموعه‌های قبلی پیشرفت کرده.
همه‌ی عناصر بازی در زمان خود فوق‌العاده و یک پله از بازی‌های زمان جلوتر بودند؛ از صداگذاری‌ها گرفته تا داستان مهیج و حیرت‌انگیز آن.

17209565689_958ece0bf4_b

داستان بازی روایتی غم انگیز از یک واقعه‌ی بی‌نقص در دنیای فاینال فانتزی است. همانند گذشته اساطیر باستانی نقش مهمی در تعیین مسیر بازی دارند و در این اساطیر ما با نبردهای عظیم و حماسی روبه‌رو می‌شویم که در دل خود کشمکش‌های عشقی، سیاسی و حتا اعتقادی را جای داده‌اند.
ماجرا از پسر جوانی بنام تایدوس آغاز می‌شود. تایدوس در شهر باستانی و پر از قصه‌ی زانارکاند زندگی می‌کند تا این که شیطانی با سرگذشت نامشخص به شهر حمله‌ور می‌شود و در امتداد آن تایدوس در زمان و مکان سفر می‌کند و خود در هزار سال آینده، در سرزمینی به نام اسپریا، می‌یابد.
روایت بازی بسیار سر راست به نظر می‌رسد؛ تایدوس با دختری بنام یونا همراه می‌شود تا شیطانی به نام سین را نابود سازد اما واقعیت نهفته پشت پرده‌ی ظاهری جهانی که ما نظاره گر آن هستیم، چیز دیگری ا‌ست…

شخصاً اولین فاینال فانتزی‌ای که تجربه کردم همین نسخه بوده و پس از آن شیفته‌ی این فرانچایز شدم.
پس صد در صد یکی دیگر از توصیه‌های من برای شروع فانیال فانتزی، نسخه‌ی دهم آن است. باید حتماً برای تجربه آن پلی‌استیشن 2 داشته باشیم؟ خیر! فاینال فانتزی 10 به حدی پرطرفدار بود که بارها بازسازی شده و شما می‌توانید آن را بر روی هر یک از کنسول‌های سونی بازی کنید.

لازم به ذکر است که ادامه‌ای بر این بازی ساخته شده با عنوان “10-2” که روایت‌گر ماجرای یونا پس از نسخه اصلی بازی است. و شما می‌توانید با تهیه آخرین نسخه از فاینال فانتزی 10 بر روی پلی‌استیشن 4 که همین امسال منتشر شده، هر دو را با گرافیک –تقریباً- امروزی تجربه کنید.

پ.ن: اگر از آن دسته کسانی هستید که با گرافیک پایین کنار نمی‌آیند فکر نمی‌کنم دیگر با فاینال فانتزی 10 مشکلی داشته باشید.


فاینال فانتزی 11


سال انتشار: 2002

پلتفرم اصلی: پلی‌استیشن 2 – اکس باکس 360 – ویندوزهای مایکروسافت

فاینال فانتزی 11 یک نقش آفرینی آنلاین است که با استفاده از المان‌های سری فاینال فانتزی توانست در زمان خود جلب توجه کند و با خلق دنیایی آنلاین دل طرفداران را به دست آورد. همچنین نقدهایی که حول محور آن نوشته شد، اکثراً مثبت بودند.

اما من نه تنها این نسخه را برای آغاز این فرانچایز توصیه نمی‌کنم، بلکه به طور کلی بازی کردنِ آن را توصیه نمی‌کنم! چراکه سرورهای بازی در سال 2016 برای همیشه بسته خواهند شد و آغاز آن درحال حاضر هیچ لطفی ندارد.


فاینال فانتزی 12


سال انتشار: 2006

پلتفرم اصلی: پلی‌استیشن 2

شاهکاری دیگر از دنیای فاینال فانتزی.
بدون شک فاینال فانتزی 12 را می‌توان یکی از پنج بازی برتر کنسول پلی‌استیشن 2 نامید. نه تنها از نظر فرم پیشرفت چشم‌گیری نسبت به 10 داشته ، بلکه داستان آن را می‌توان عظیم‌ترین و مهیج‌ترینِ داستان این سری خواند!
حماسه‌ای غنی و بزرگ پشت ماجرا است و در نهایت منجر به خلق یک دنیای فانتزی کم‌نظیر می‌شود. دنیایی که در آن غرق می‌شوید و تا ساعت‌ها سرگرم آن خواهید بود. به نوبه‌ی خود یکی از بازی‌هایی که بیشترین وقت را برایش صرف کردم همین فاینال فانتزی 12 است. امکان ندارد که در حین بازی بخواهید برای یک لحظه هم دسته را زمین بگذارید.

داستان در میان نبردی بین دو امپراطوری بزرگ آغاز می‌شود. آرکادیا و روزاریا. سرزمینی کوچک در ایوالایس (دنیای بازی) وجود دارد به نام دالماسکا که قربانی ناخواسته‌ی این جنگ عظیم شده و شاهزاده آن باید تصمیمی بگیرد تا آتش جنگ سرزمینش، را تبدیل به خاکستر نکند. شاهزاده با پسری جوان به نام وان (شخصیت اصلی بازی) آشنا می‌شود و با کمک وی سعی دارد تا علیه امپراطوری آرکادیا بلند شود.

فاینال فانتزی 12 متاسفانه با وجود طرفداران بی‌شمار بازسازی نشده و یافتن آن مسلماً دشوار است. همچنان برای این نسل توصیه می‌کنم که فاینال فانتزی 10 را تجربه کنید.


فاینال فانتزی 13


سال انتشار: 2009 در ژاپن – 2010 بصورت جهانی

پلتفرم اصلی: پلی‌استیشن 3 – اکس باکس 360 – ویندوزهای مایکروسافت

فاینال فانتزی 13 در نسل هفتم بازی‌های رایانه‌ای بازمی‌گردد تا تجربه‌ای دوباره از شاهکار 10 را به طرفداران عرضه کند اما نمی‌توان گفت که در این راه موفق می‌شود.
سیستم مبارزه، گیم‌پلی و تمام عناصر بازی از جمله کات‌سین‌های حماسی و داستان غنی برگرفته از فاینال فانتزی 10 هستند اما به طور کلی نتوانستند آن طور که باید و شاید موفق جلوه کنند. برای مثال داستان بازی تا نیمه‌های دوم آن زیبا و مهیج است اما پس از آن کمی مخاطب را دلسرد می‌کند.
اکثر نسخه‌های این فرانچایز در زمان انتشار خود رقبای غربی را کنار می‌زدند و چهره‌ای جدید را به طرفداران نقش آفرینی نشان می‌دادند اما این بار یوشینوری کیتاسه (کارگردان فاینال فانتزی 8 و 10) نمی‌تواند جای پای محکمی برای فاینال فانتزی در نسل هفتم گیم ایجاد کند.

ffxiii_screen_battle

البته برداشت اشتباه نکنید؛ فاینال فانتزی 13 یک عنوان بسیار خوش‌ساخت و قابل قبول است و منتقدین از آن تعریف و تمجید بسیار کرده‌اند، اما صرفاً یک شاهکار نیست و همه‌گان انتظار بالاتری از آن داشتند. کیتاسه در راستای سطح کیفی کار خود می‌گوید که «مردم در غرب عادت به دنیای جهان باز عادت کرده‌اند و واقعاً نمی‌توان در چنین دنیایی که آزادی بیش از حد وجود دارد یک داستان درخور فاینال فانتزی روایت کرد.»

داستان بازی در دنیایی به نام کوکون می‌گذرد. دولت دیکتاتور این سرزمین، دستور داده تا به دلایلی تعدادی از مردم جدا از بقیه جهان به زندگی خود ادامه دهند. دختری به نام لایتنینگ (شخصیت اصلی بازی) که یک نظامی سابق بوده برای یافتن خواهر خود علیه دولت قیام می‌کند و در این راه افراد زیادی از جمله خلبانی که به دنبال فرزند خود می‌گیردد را همراه می‌کند.

فاینال فانتزی 13 به حدی محبوب بود که اسکوئار انیکس، دو سکوئل بر این عنوان تولید کرد با عنوان‌های «1-2» و «بازگشت لایتنینگ». بازگشت لایتنینگ را می‌توان عنوانی بسیار خوب و مورد توجه دانست.

طرفداران دو آتشه فاینال فانتزی هرگز نتوانتسند از نسخه سیزدهم آن لذت ببرند؛ با این‌حال اگر قصد داردید از نسل هفتم شروع کنید، فاینال فانتزی 13 انتخاب بدی نیست.


فاینال فانتزی 14


سال انتشار: 2010

پلتفرم اصلی: ویندوزهای مایکروسافت

یک نقش آفرینی آنلاین دیگر که واقعاً ارزش تجربه کردن ندارد. شاید اوایل بازی برایتان جذاب به نظر رسد و تا یکی دو ساعت سرگرمتان کند اما کمتر کسی را دیده‌ام که به طور کامل پایش بشیند و بازی را تکمیل کند!
نقدها و نمرات فاینال فانتزی 14 نیز بسیار ضعیف هستند و می‌توان آن را ضعیف‌ترین فاینال فانتزیِ کل سری اصلی خواند.

سرجمع فاینال فانتزی 14 را برای آغاز این فرانچایز به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنم، ضمن این که برای کسانی ساخته شده که آشنایی کافی با کلیت ماجرا دارند.


فاینال فانتزی 15


تاریخ انتشار: 30 سپتامبر 2016

پلتفرم اصلی: پلی‌استیشن 4 – اکس باکس وان

یکی از مورد انتظارترین بازی‌های نسل هشتم بازی‌های کامپیوتری. تریلرهای آن وعده‌ی یک نقش آفرینی ژاپنی را می‌دهند که قرار است بار دیگر دل طرفداران فاینال فانتزی را به دست آورد. ترکیب دنیای مدرن با قرون وسطی و اساطیر باستانی با استفاده از گرافیک قدرتمند این نسل، شکل و شمایل زیبایی به خود گرفته. جالب است بدانید که شینجی هاشیمونو (تهیه کننده‌ی بازی) طی مصاحبه‌ای گفته که در فاینال فانتزی 15 سعی دارند تا اثری منحصر به فرد تولید کنند که هم بتواند طرفداران قدیمی را بار دیگر بازگرداند و هم برای افراد جدید جذاب باشد.

FFXV-Fire-Magic

پس چنان‌چه اصلاً ایده‌ای ندارید که فاینال فانتزی چیست و چرا این همه جنجال برایش به پا می‌کنند، این نسخه یکی از گزینه‌های مناسب برای ورود به این فرانچایز است.

فاینال فانتزی 15 در سی‌ام سپتامبر 2016 همراه با یک سریال انیمه و یک انیمیشن سینمایی که صداپیشگان گردن کلفتی از سریال‌های بازی تاج و تخت و برکینگ بد دارد عرضه خواهد شد!

سفید کاغذی
جدیدترین شماره کاغذی سفید را بخرید
شماره ۳: پری‌زدگی
برچسب‌ها:
مشاهده نظرات

نظر خود را بنویسید:

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

متن نظر:

پیشنهاد کتاب

  • شومنامه‌ی تبر نقره‌ای

    نویسنده: بهزاد قدیمی
  • خدمات دستگاه هیولاساز دمشقی

    نویسنده: بهزاد قدیمی
  • گریخته: هفت‌روایت در باب مرگ

    نویسنده: گروه ادبیات گمانه‌زن
  • رزونانس

    نویسنده: م.ر. ایدرم