با انجام این کارها به استقبال آخرین جدای بروید

0
این مطلب به بوک‌مارک‌ها اضافه شد
این مطلب از بوک‌مارک‌ها حذف شد

چیزی تا اکران سراسری «آخرین جدای/ The Last Jedi»، دومین فیلم از تریلوژی جدید جنگ ستارگان باقی نمانده. از آنجایی که بسیاری از شما بجای تماشای فیلم در سالن‎های سینما در انتظارِ انتشار رسمی آن روی دی‌وی‎دی و بلو-ری می‌نشینید(که حتماً آن را کاملاً قانونی می‌خرید!)، فرصت مناسبی‌ست تا فن‌بویِ گرسنه‎ی درونتان را با محصولات دیگر از جهان استاروارز آماده‎ی «آخرین جدای» کنید.

لیست زیر شامل انواع کتاب، کمیک و بازی است که به تریلوژی جدید متصل هستند و فارغ از ابهام‌زدایی‎شان مبنی بر سوالات و ابهامات پیشامده در New Canon، به خودیِ خود جذاب و قابل استفاده هستند و اصلاً می‌توانید بعنوان آثاری مستقل به آن‎ها نگاه کنید که قرار نیست ارتباطی به فیلم‎ها پیدا کنند.

لازم به ذکر است که لیستِ پیش رو، طبق سلیقه و علاقه‌ی من نوشته شده و مطمئناً آثار دیگری نیز وجود دارند که نخوانده باشم یا تجربه نکرده باشم. اگر کتاب یا هرچیزی در ذهن دارید که جایش در لیست خالی‎ست حتماً آن را در بخش نظرات ذکر کنید.


Bloodline

فرمت: رمان بزرگسالان

نویسنده: کلادیا گری

تاریخ انتشار: سوم می 2016

 

مکس لندیس(نویسنده و کارگردان و فن استاروارز!) در یکی از مصاحبه‎هایش به نکته‎ی جالبی در فیلم «خیزش فورس/ The Force Awakens» اشاره کرد. اینکه چرا فیلم هیچ اطلاعاتی درمورد جمهوری جدید و فروپاشیِ آن در اختیارمان قرار نداد؟ اصلاً آیا این سیستم جدیدی که بیست سال شورشیان برایش جنگیدند، ارزش جنگیدن داشت؟ اگر واقعاً این ساختار سیاسی بهتر از امپراطوری بود چرا خیلی سریع‎ از هم پاشید؟

کلادیا گری که تا به امروز برخی از بهترین کتاب‎های استاروارز را نوشته، در Bloodline سعی می‌کند تا جواب همه‎ی این سوالات را بدهد. با این اوصاف چیزی که بیشتر از همه این رمان را خواندنی می‎کند دیدگاه سیاسی و مرتبط آن به دنیای واقعی‌‎ست.

بیش از بیست سال از «نبرد اندور/ The Battle of Endor» و نابودی امپراطوری کهکشانی گذشته و حالا جمهوری جدید سعی دارد تا با رویکردی متفاوت و بهتر جهان را اداره کند. شاهدخت لیا که حالا سناتوری چهل ساله است در کشمکشی بی‌سرانجام بین دو حزب سیاسی Populists و Centrists (که شباهت بسیاری به دموکرات‎ها و جمهوری‌خواهان دولت آمریکا دارند) گیر افتاده.

لیایی که در Bloodline می‌بینیم دیگر آن پرنسس جوان و دلبرایی نیست که برخلاف میلش، هان سولوی شارلاتان را پس می‌زد. او به حدی فرسوده و ناامید شده که به سختی می‌تواند فرق بین سنای جمهوری و سنای امپراطوری که در چهارده سالگی در آن حضور یافت را تشخیص دهد.

اگر اهل داستان‌های ظریف سیاسی و اجتماعی هستید که شما را به فکر وامی‌دارند حتماً Bloodline را مطالعه کنید.


The Legends of Luke Skywalker

فرمت: رمان نوجوانان

نویسنده: کن لیو

تاریخ انتشار: سی و یکم اکتبر 2017

 

لوک اسکای‌واکر شاید تنها شخصیت از تریلوژی اصلی استاروارز باشد که پس از پایان «بازگشت جدای/ Return of the Jedi» هیچ اطلاعاتی از وی در دست نیست. بجز حرف‎هایی که هان سولو درمورد خیانت کایلو رن و سقوط مدرسه‎ی جدای‎ها زد، چیز بیشتری نمی‎دانیم که قاعدتاً بخشی از استراتژی دیزنی برای مخفی‌نگه‌داشتنِ سورپرایزهاست.

تنها کتابی که به داستان لوک بین TFA و ROTJ می‌پردازد، همین The Legends of Luke Skywalker نوشته‌ی کن لیو است. البته زیاد خوشحال نشوید چراکه این رمان از زبان‎های قابل اعتمادی نقل نمی‌شود!

خدمه‎ی یک سفینه‎ی بارکشی حوصله‎شان سرمی‌رود و برای گذراندن وقت درمورد شوالیه‎ی افسانه‎ای جدای، لوک اسکای‎واکر بحث می‌کنند. هرکس از خوانده‎ها و شنیده‎هایش می‌گوید که گاه واقعی هستند و گاه تخیلی. علاوه بر اینکه داستان‎ها جذاب و خواندنی هستند، عنصر «تشخیصِ واقعیت از اسطوره»، رمان را تبدیل به یک بازیِ شیرین می‎کند.

شما می‎توانید با استناد به اطلاعاتی که از جهان استاروارز دارید گفته‎های هر یک از خدمه را بررسی کنید و درستی و غلطی آن را حدس بزنید.

اگر از دوست‌داران لوک اسکای‎واکر هستید این رمان بامزه را از دست ندهید.


Battlefront II

فرمت: گیم

سازنده: Electronic Arts

تاریخ انتشار: هفدهم نوامبر 2017

 

با وجود اینکه مجموعه بازی‎های Battlefront همیشه برای بخش Multiplayerشان شناخته می‎شوند اما این بازی شامل یک ماجرای کوتاه تک‌نفره نیز می‎شود که مستقیماً به جهان اصلی استاروارز متصل است.

داستان چند ساعت پیش از نابودی دومین ستاره‎ی مرگ آغار می‏‌شود. شخصیت اصلی بازی، ایدن ورسیو/ Iden Versio که یکی از مقامات نظامیِ امپراطوری است به دست شورشیان افتاده. دریغ از اینکه تمام این ماجرا نقشه‌‏ای از سوی امپراطوری بوده تا ورسیو بتواند اطلاعات شورشیان مبنی بر حمله‏‌ی اندور را پاک کند. پس از موفقیت ورسیو و فرار از محبس شورشیان، وی در می‌یابد که امپراطور پالپاتین کشته شده و چیزی تا سقوط مطلق امپراطوری کهکشانی باقی نمانده.

شما در بخش داستانی Battlefront II علاوه بر ایدن ورسیو، بعنوان لوک اسکای‎واکر و کایلو رن نیز بازی می‎کنید. همچنین -بدون اینکه چیزی را اسپویل کنم- باید بگویم که انتهای بازی توئیستی جالب و بسیار تئوری‎خیز (!) دارد.

اگر اهل بازی‎های Multiplayer هستید ممکن است از Battlefront II لذت ببرید اما سه چهار ساعتِ Campaign حقیقتاً ارزش پول دادن ندارد. پیشنهاد: تا کرک شدنِ بازی صبر کنید یا مثل من کل داستان را از یوتوب تماشا کنید!


 

The Force Awakens

فرمت: رمان بزرگسالان

نویسنده: الن دین فاستر

تاریخ انتشار: هجدهم دسامبر 2015

 

صبر کنید! از این بخش نگذرید. می‎دانم که فیلم را دیده‎اید. من شخصاً از آن دست افرادی نیستم که رمان‎های نوشته شده از روی فیلم‌ها را بخوانم اما این کتاب جزئیاتی را تعریف می‎کند که می‎تواند بسیار ضروری و مهم باشند.

اول از همه اینکه بسیاری از تئوری‎های مسخره درمورد Supreme Leader Snoke کنار زده می‏‌شوند. در بخشی از رمان، اسنوک برای بن سولو ماجرای ظهور و سقوط امپراطوری را بازگو می‏‌کند و همچنین می‌فهمیم که او از هویت مخفی دارث ویدر مطلع بوده. بنابراین می‏‌توان به سادگی نتیجه گرفت که اسنوک خیلی قدیمی‌‏تر و پیرتر از این حرفاست که بخواهد لوک، لیا یا کلون بازیافت شده‏‌ی دارث ویدر باشد!

یکی از سکانس‎های آزار‌دهنده‎ی TFA برای من و خیلی‏‌های دیگر مبارزه‏‌ی کایلو رن و ری بود. متوجهم که کایلو رن بخاطر آسیبی که دیده بود نمی‎توانست بدرستی مبارزه کند اما باز هم مضحک است که یک دختر صحرانشینِ از دنیا بی‎خبر استاد شوالیه‌‏های رن را شکست داده باشد؛ کسی که می‌‏تواند تیر لیزری را با فورس روی هوا نگه دارد چرا باید از چنین فردی شکست بخورد؟

بهترین بخش کتاب اینجاست که مسیر چگونگی این مبارزه و در نهایت شکست کایلو رن را روشن می‎کند. زمانی که بن سعی داشت تا ذهن ری را بخواند، ناخواسته بخشی قفل شده از مغزش -که به فورس مرتبط است- را گشود؛ به همین دلیل یکباره ری تا این حد قدرتمند شد. و مهم‎تر از همه در لحظه‎ی نهاییِ مبارزه می‌فهمیم که ری به سمت دارک ساید کشیده شد! همانطور که لوک با استفاده از دارک ساید توانست پدرش را شکست دهد، ری نیز برای لحظه‎ای کوتاه مغلوبِ قدرت آسان و سریع تاریکی شد.

همچنین نکته‎ای که مطمئناً در «آخرین جدای» به آن پرداخته خواهد شد، عذاب درونی کایلو رن است. پس از مرگ هان سولو، نه تنها بن به رستگاری و رهایی نرسید بلکه بیش از پیش خود را در ضعف و ناکامی یافت و ذهن درگیر و مخدوشش اجازه‎ی تمرکز روی مبارزه را نمی‎داد.

کتاب TFA در مواردی حتی از فیلم هم بهتر عمل می‎کند. بنظرم حداقل بخش‎های مذکور، علی‌الخصوص فصل آخرِ کتاب را مطالعه کنید.


Captain Phasma

فرمت: کمیک بوک

نویسنده: کلی تامپسون

طراح: مارکو چکچتو

تاریخ انتشار: سپتامبر و اکتبر 2017

 

کاپیتان فزما متاسفانه برخلاف انتظاری که از وی می‎رفت، یکی از ناامید‌کننده‌ترین نقاط TFA بود. بوبا فت با چند دیالوگ ساده و یک ظاهر مهیج تبدیل به یکی از محبوب‎ترین شخصیت‎های فیکشن شد. گوئندولین کریستی -همان بری‌آن آو تارث قلدر و باحال گیم آو ترونز- نیز آماده بود تا تبدیل به بوبا فتِ بعدی شود اما بخاطر استفاده‎ی غلط خیلی سریع از یادها رفت.

با این وجود، همچنان روزنه‏‌ی امید وجود دارد. دیزنی تصمیم گرفته تا با انتشار یک مجموعه کامیک چهار قسمتی و رمانی‌ که جلوتر به آن می‌پردازیم فزما را بیشتر به مخاطبین بشناساند و از این رو می‎توان نتیجه گرفت که در «آخرین جدای» شاهد نقشی پررنگ‎تر و کلیدی‎تر برای فزما خواهیم بود.

کامیک کاپیتان فزما دقیقاً در لحظه‎ی آخر TFA شروع می‎شود و ماجرای فرارِ او از نابودی استارکیلر و تعقیب خیانتکاری که باعث‌و‌بانی این اتفاق بود را روایت می‎کند.

کلی تامپسون داستانی کوتاه با ضرب آهنگی سریع ارائه می‌دهد که طی همان چند شماره‎ شما را به این شخصیت مهجور علاقمند می‎سازد.

اگر تریلر «آخرین جدای» را تماشا کرده‎اید و حالا دوست دارید بیشتر درمورد فزما بدانید، این مجموعه کمیک برای شما ساخته شده.


Phasma

فرمت: رمان بزرگسالان

نویسنده: دالیلا اس. داوسون

تاریخ انتشار: اول سپتامبر 2017

 

رمان فزما برخلاف مجموعه کمیک مربوط به همین شخصیت، به گذشته‎ی مرموز و تاریک کاپیتان فزما می‎پردازد.

دالیلا داوسن ماجرای سیاره‌‏ی فراموش‌شده‌‏ی پارناسوز/ Parnassos -سرزمین مادری فزما- را تعریف می‎کند. سیاره‌‏ای نه چندان متفاوت نسبت به زمین که طی جنگ‎هایی طولانی و اتمی به گورستانی خالی از حیات مبدل گشته، چیزی شبیه به آینده‎ی پساآخرالزمانیِ مدمکس.

فزما داستانی تاریک، غمگین و خشن درمورد خیانت و وفاداری‎ست که لایه‎های شخصیتی زیادی به کاپیتان فزما اضافه می‏‌کند.

یکی از ویژگی‎های جالب بین کمیک و رمان، رفرنس‎هاییست که هر یکی به دیگری می‌‏دهند و به نحوی سعی دارند تا به مخاطبی که هر دو عنوان را مطالعه کرده پاداش دهند.

 

سفید کاغذی
جدیدترین شماره کاغذی سفید را بخرید
شماره ۳: پری‌زدگی
برچسب‌ها:
مشاهده نظرات

نظر خود را بنویسید:

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

متن نظر:

پیشنهاد کتاب

  • گریخته: هفت‌روایت در باب مرگ

    نویسنده: گروه ادبیات گمانه‌زن
  • سرد

    نویسنده: النا رهبری
  • رزونانس

    نویسنده: م.ر. ایدرم
  • مجله سفید ۲: ارتش اشباح

    نویسنده: تحریریه‌ی سفید